fredag 18 maj 2012

Eurovision 2012: Mat i Baku


Vi har nu blivit intervjuade av olika Azerbajdzjanska tidningar, TV-stationer så många gånger att vi tappat räkningen. En av frågorna som alltid dyker upp är 'Vad tycker vi om maten?'. Azerbajdzjan är ett köttland. Fisk har vi inte sett till ännu trots att Baku ligger vid Kaspiska havet. Kanske finns det bara olja där.


Maten känns nyttig om man håller till grillat kött och grönsaker. Potatis verkar inte vara någon storsäljare.

Vinet är av varierande kvalitet. Beställer man vitt, så kan det mycket väl komma rött. Vinglasen är inte heller anpassade till vinkonnässörer. Här är det rejäla, tjocka ballongglas som gäller.
I presscentret lever vi mest på baklava, nötter, frukt och te. Efter några dagar har äntligen en kaffemaskin dykt upp. Tedrickarperioden har jag passerat sedan länge men vad gör man inte för att posera!



Vårt kök är inte så välutrustat och vi har fortfarande inte hittat till IKEA.Morgonäggen kokas därför i tekannan.


Foto: Lilian, Roger

Inga kommentarer: